Wij zijn open op maandag t/m zondag vanaf 12:00
Keuken gesloten tussen 15:30 en 17:30

LA STORIA

La Storia

In september 1971 besloten de Italiaanse Franco Piacenza en Emilio Vulcano hun vakantie een keer in Nederland door te brengen. Zonder enig woord Nederlands te kunnen, stapten zij op hun scooter en reden ze het avontuur tegemoet. Daar aangekomen, zijn ze nooit meer teruggegaan. En dat had één hoofdreden: Franco en Emilio vonden de liefdes van hun leven in Nederland.

Na beide zes jaar hard gewerkt te hebben bij verschillende bedrijven, kwamen ze op het idee een eigen restaurant te beginnen. Emilio had al ervaring als kok en Franco als ober en gastheer. Ze maakten hun droom waar en openden op 22 december 1977 Restaurant La Liguria in Zwolle. En ze gingen door; twee jaar later openden ze een restaurant in Ede. Al gauw werd Ede voor hen te klein en kregen ze de kans een restaurant te beginnen in Den Haag. Deze kans pakten Franco en Emilio met beide handen aan waardoor op 4 februari 1981 Ristorante La Liguria op het Noordeinde haar deuren kon openen en zelfs werd geopend door de toenmalige ambassadeur van Italië. Het werd een regelrecht succes. La Liguria werd een ontmoetingsplaats voor vele gasten en dat is het nog steeds. Menig BN’er heeft inmiddels zijn weg naar het Italiaanse restaurant op het Noordeinde gevonden en komt er graag eten.

Het restaurant wordt inmiddels gerund door de volgende generatie: Damiano Piacenza en Chris Brosius. Deze twee jonge ondernemers stellen alles in het werk om de tradities van La Liguria in stand te houden. Zo importeren zij eigen wijnen en likeuren uit Italië, serveren zij gerechten uit alle delen van Italië, spreken bijna alle medewerkers Italiaans èn hebben zij allemaal een passie voor Food & Wine.

La Storia